Чи була пропозиція від України звільнити Придністров’я військовим шляхом: пояснення Санду

Мая Санду спростувала повідомлення Росії, що Україна надсилала запит на військову допомогу для звільнення Придністров’я.

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що їй не надходили офіційні або неофіційні пропозиції від України щодо військової допомоги для звільнення невизнаного Придністров’я.

Чи була пропозиція від України звільнити Придністров’я військовим шляхом: пояснення Санду

Президентка Молдови Мая Санду. Фото з відкритих джерел

Мая Санду дала інтерв’ю журналісту Юрію Дудю в якому відповіла на питання щодо можливості звільнити за допомогою українських сил самопроголошену ніким не визнану Придністровську Молдавську Республіку (ПМР), яка знаходиться на території Молдови.

"Ми читали, що деякі люди говорили про це у ЗМІ, але офіційно, з усією відповідальністю я вам говорю: офіційно ніколи не було такої пропозиції. Неофіційно теж", — заявила Санду.

На уточнююче питання, чи погодилась Санду на військову допомогу від України, президентка ствердно відповіла – ні, та вказала, що очікує мирного вирішення ситуації.

"Ми завжди говорили і говоритимемо, що для нас у врегулюванні придністровського конфлікту можливий лише мирний спосіб", — сказала Санду.

Нагадаймо, у 2023 році Міноборони РФ поширило черговий фейк, що українські війська нібито готується до вторгнення в Придністров’я.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров натякнув, яка країна стане наступною жертвою Росії. Російський політик заявив, що Молдова "приречена" на те, щоб бути наступною жертвою "інформаційної війни". Натомість у МЗС Молдови закликали вивести російські війська, які перебувають на офіційній території Молдови — у Придністров’ї.

Також "Коментарі" писали про невизнану Україною країну Європи, яка оголосила про нову військову допомогу Україні у війні з Росією.

Wiki




Newsletter