"У нього розбита губа, синці і кров": родичі опізнали тіло військовозобов’язаного, який помер у Кривому Розі

Мати загиблого військовозобов’язаного: шукання правди про смерть син

Родина мобілізованого чоловіка, який помер 5 травня на території Саксаганського терцентру комплектування у Кривому Розі, 8 травня приїхала на опізнання до місцевого моргу. Мати померлого Тетяна Зайцева розповіла Суспільному : жодних документів про смерть сина не має, тому приїхали побачити, чи дійсно це він та чи є сліди побоїв.

"Востаннє я бачила сина 5-го травня близько 19-ї години, коли привезла особисті речі. Він тоді був не в такому стані, як зранку, — слабкий, з побитими губами. Я запитувала, що сталось, він не відповідав, забрав речі і пішов. Я себе дуже корю, чому не викликала ні поліцію, ні швидку допомогу", — розповіла жінка.

За її словами, син пройшов ВЛК і його мали готувати до проходження військового навчання, однак він чекав, поки його викличуть.

"Дуже багато питань, на які мені ніхто не відповідає: чому його забрали з ліжка вночі, без документів, тримали під вартою озброєні працівники ТЦК, чому відправили саме в Саксаганський ТЦК, якщо він прописаний в іншому районі? Чому ні ТЦК, ні поліція не повідомили про смерть, повідомила ритуальна служба. Я хочу переконатись, що це дійсно мій син. Я хочу побачити: це була природна смерть чи убивство", — говорить Тетяна Зайцева.

’’У нього розбита губа, синці і кров’’: родичі опізнали тіло військовозобов’язаного, який помер у Кривому Розі

Жінка каже: морально їй важко йти на опізнання, тому довірила це родичам. Сестра померлого Оксана Рубекіна, яка була на опізнанні, каже: побачила тіло з численними забоями і синцями.

"У нього розбита губа, синці і кров на ребрах, на спині під лопаткою, ногах, руках. Це все фіксувалось на фото слідчим, тому все буде в матеріалах справи. Поки склали протокол. Епікриз ще не отримували", — розповіла вона.

Слідчий і працівники моргу від коментарів утрималися. Після складання протоколу огляду тіла рідні померлого хочуть юридично бути визнані "потерпілими". За словами Тетяни Зайцевої, вже звернулись до правоохоронних органів, прокуратури та шукають адвоката. Жінка каже, що хоче знати справжню причину загибелі сина та щоб винні понесли покарання, тому звертатиметься в усі інстанції.

’’У нього розбита губа, синці і кров’’: родичі опізнали тіло військовозобов’язаного, який помер у Кривому Розі

У Державному бюро розслідувань, яке має долучитися до з’ясування всіх обставин події, Суспільному повідомили, що станом на 7 травня прокуратура не передавала їм матеріали справи.

Нагадаймо, у Саксаганському територіальному центрі комплектування та соцпідтримки у Кривому Розі 5 травня помер військовозобов’язаний. В установі повідомили, що смерть чоловіка настала через різке погіршення стану здоров’я, що супроводжувалося ознаками епілептичного нападу.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у наших Telegram — канали та Facebook!

Wiki




Акценты

Newsletter