На Київщині лікар вимагав хабар за оформлення інвалідності 70-річній жінці

На Київщині лікар вимагав хабар за оформлення інвалідності 70-річній жінці

Поліція Київщини повідомила про підозру посадовцю медичного закладу, який вимагав 2 тис. доларів за оформлення інвалідності 70-річній жінці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської обласної прокуратури.

Завідувач відділу однієї з лікарень вимагав від чоловіка неправомірну вигоду для присвоєння його матері групи інвалідності. Посадовцю загрожує до десяти років позбавлення волі.

Правоохоронці встановили, що в січні до фігуранта звернувся громадянин для оновлення медичних документів своєї матері. Надалі зловмисник повідомив синові жінки про необхідність надання йому 2 тис. доларів за виготовлення та видачу медичних документів про психічну хворобу його матері.

7 травня поліцейські Фастівського управління поліції Київщини затримали на робочому місці 49-річного завідувача відділу одного з лікувальних закладів району під час отримання хабаря.

За фактом прийняття службовою особою, неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням, за процесуальним керівництвом Фастівської окружної прокуратури, слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 368 ККУ.

Нагадаймо, що прокурори повідомили про підозру дитячій лікарці-психіатрині, яка вимагала хабар за оформлення інвалідності.

Wiki




Акценты

Newsletter